Teknoloji

UPS, Sıcaklık Kontrollü Filolarıyla Soğuk Zincir Pazarının 2030’a Kadar 23,7 Milyar Dolar Değere Ulaşması İçin Güvenli Teslimat Sağlıyor

Genişletilmiş sıcaklık kontrollü filoları ve özel sağlık tesisleriyle hastaneler, eczaneler ve klinikler için kritik tedavilerin GDP uyumlu, güvenilir bir şekilde teslimini sağlayan UPS, İrlanda’nın canlı farmasötik ve tıbbi teknoloji segmentlerini 6.000 metrekarelik sağlık merkeziyle bir araya getirme rolünü oynayacak. Tesis bu yıl Dublin’de açılacak.

 

 

UPS, 100 yılı aşkın süredir yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerinin gönderi ihtiyaçlarını akıllı lojistik çözümleri ve müşteri odaklı dijital hizmetlerle karşılıyor. Sağlık sektöründeki teknolojik gelişmeler ve biyolojik ürünler alanındaki ilerlemeler, ısıya duyarlı ilaçların güvenli bir şekilde taşınmasını lojistik sektöründe öncelikli bir sorumluluk haline getirmiştir.

 

Bu bağlamda UPS, sağlık sektörünün değişen ihtiyaçlarına öncülük ederek ürettiği sürdürülebilir çözümler kapsamında özel sağlık tesislerini ve ısı kontrollü filolarını genişletiyor. Araştırmalara göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 22’si 65 yaş üzerinde olacak ve bu da evde sağlık hizmetlerine olan talebi artıracak. Geliştirilmekte olan yeni ilaçların %50’den fazlası biyolojik kökenli olup, 2023 yılında yaklaşık 402 milyar dolar olan bu ilaçların piyasa değerinin 2028 yılında ortalama 562 milyar dolara çıkması beklenmektedir. Soğuk zincir analizleri, tedarik zinciri boyunca sıcaklığın tamamen kontrol edilmesini gerektiren karmaşık ürünler için daha da değerli hale geliyor.

 

Sağlıkta sıcaklık kontrollü ulaşıma ihtiyaç arttı

 

Dondurulmuş ve kriyojenik depolamaya olan ihtiyacın artması lojistik sektörü için yeni bir kavram olmasa da bu sıcaklıklarda depolamanın önümüzdeki yıllarda kritik bir zorunluluk olmaya devam edeceğini gösteriyor. Artan maliyetler ve ölçek ekonomilerinin karmaşıklığının, özellikle şirketler küresel olarak genişledikçe, büyümenin önünde önemli bir engel olacağı öngörülüyor.

 

UPS, özellikle geçen yıl Avrupa’da farmasötik ürünlere olan talebin %80’i arttığı göz önüne alındığında, Belçika, Hollanda, Lüksemburg (Benelüks) ve İtalya’da özel sağlık tesislerini ve sıcaklık kontrollü filolarını genişleterek sektördeki talebe yanıt veriyor. sıcaklık kontrollü taşıma gerektirir. Sağlık ürünlerini sıcaklık kontrollü ortamlarda özel ambalajlarda taşıyabilen UPS, hastaneler, eczaneler ve klinikler için kritik tedavilerin GDP uyumlu teslimatlarını gerçekleştiriyor.

 

Sıcaklık kontrollü taşıma gerektiren farmasötik ürünlere olan talebin artmasıyla birlikte bu alanda müşterilerine üst düzey lojistik çözümler sunan UPS, “İçinde Ağ” oluşturarak uçtan uca en kaliteli hizmeti sunma hedefiyle çalışmaktadır. ağ”. 2024 yılında Dublin’de açacağı 6000 metrekarelik sağlık tesisiyle İrlanda’nın canlı ilaç ve tıbbi teknoloji sektörlerini bir araya getirme rolünü üstlenecek olan UPS, ülkenin ihracatına önemli katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Türkiye ilaç pazarının yıllık büyüme oranının (CAGR) %4,2 olması bekleniyor

Soğuk zincir pazarı son beş yılda istikrarlı bir şekilde büyüdü ve 2030 yılına kadar 23,7 milyar dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor. Ambalajlamadaki yenilikler, teknoloji destekli otomasyon ve robot teknolojisi gibi dijital yönetim araçları, gelişme ve genişlemede önemli bir rol oynayacak Tedarik zinciri ve soğuk zincir. Soğuk zincir ağına yapılan yatırımlar, Avrupa’nın büyüyen sağlık sektörünün mevcut ve gelecekteki taleplerini karşılamak için hayati öneme sahiptir. Soğuk zincir pazarının büyümesi ve gelişmesi; İlaç üretim standartları, teknolojisi ve kapasitesiyle ileri bir ilaç endüstrisine sahip olan Türkiye gibi birçok ülkenin sağlık sektörünün gelişmesine destek verecek. Küresel pazar araştırma şirketi 6Wresearch’e göre, Türkiye ilaç pazarının yıllık büyüme oranının (CAGR) 2028 yılında %4,2 olması bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberermenek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu